FraterNoster

Mijn ondersteuning is gelinkt aan het begrip FraterNoster. In het kort zal ik deze link hier toelichten.

Wie ben ik!

Stukje historie

Als kleine jongen had ik het plan om dominee te worden. Dat leek mij een prachtig beroep, mensen bezoeken die wat steun konden gebruiken en ’s zondags een mooie preek geven over de Bijbelse verhalen waar ik mee werd opgevoed. Ik kom uit een Nederlands Hervormd gezin, waarin iedereen in de kerk actief was: in de kerkenraad, in het college van collectanten, als organist, en wat er verder allemaal moest gebeuren. Wij werden vertrouwd gemaakt met de verhalen en leerden dat omzien naar de ander een opdracht was die in je leven zichtbaar moest zijn. Dit leidde er toe dat ik mijn vooropleiding richtte om theologie te gaan studeren na de middelbare school. Eenmaal in Leiden kwam het besef dat ik eigenlijk ouder moest zijn om het vak echt goed te kunnen doorgronden. Dus werd mijn studentenbaantje mijn echte werk, dat uiteindelijk uitgroeide tot een functie als adviseur in de sector welzijn en gezondheidszorg. En dan voornamelijk op het terrein van HRM en (strategische) personeelsplanning. Hierbij was ik één van de initiatiefnemers van het zelfroosteren in de gezondheidszorg. Ook nu zie je daar weer projecten voor opstarten. Dus als daar een ervaren begeleider voor nodig is: neem gerust contact op!

Waar komt FraterNoster vandaan

De naam FraterNoster (onze broeder) is afkomstig van het Paternoster, het universele gebed Onze Vader. Deze naam is daarom een knipoog naar deze traditie, die voor mij belangrijk is. Vandaar uit vind ik mijn motivatie om mijn werk te doen, professioneel en als vrijwilliger. Naast mijn reguliere werkzaamheden heb ik mij steeds ingezet als vrijwilliger voor diverse organisaties en kerken. Daar ligt mijn passie en die wil ik daarin ook vorm geven. Vanaf begin jaren negentig heb ik gedurende negentien jaren als medewerker van het Haagse Rode Kruis bij evenementen hulp geboden in de noodhulpdienst. Ongeveer in diezelfde periode werd ik lid van de kerkenraad van de Haagse Remonstrantse gemeente. Met een onderbreking van een jaar heb ik die gemeente ruim elf jaar gediend, eerst als vicevoorzitter en later als voorzitter van de kerkenraad. In die periode hebben we in een situatie van krimp ons best gedaan om een warme geloofsgemeenschap te vormen en te behouden.

Praktijklogo

Logo Fraternoster

Het logo van FraterNoster bestaat uit twee kleuren: blauw en groen. Zij staan voor grond en lucht, met de voeten op die grond en rekening houdend met wat ‘boven’ ons is en minder tastbaar. De strepen zijn gevormd als een hulpverleningsdienst, want dat is het doel van de praktijk: ondersteuning en advies bieden. Het logo van BewindvoeringZorg heeft dezelfde basis, maar is daarbij uitgebreid met beschermende armen, die verwijzen naar het beschermingsbewind.

BewindvoeringZorg

Logo BWZ

Sinds 2017 ben ik medeoprichter en -eigenaar van BewindvoeringZorg, een praktijk voor curatele, bewindvoering en mentorschap voor mensen die door een lichamelijke of geestelijke beperking een wettelijk vertegenwoordiger nodig hebben. Met z’n vieren ondersteunen wij hen op financieel gebied en bij zorgverlening die bij hen betrokken is of moet worden. Een boeiend vak, waarin wij hebben gemerkt dat kwetsbare mensen soms dringend een betere vertegenwoordiger nodig hebben. Daarom zijn wij ook lid van twee lokale allianties tegen financieel misbruik van ouderen (Bollenstreek en Leiden) en spelen daar bewust een kopgroep rol in .